Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Pallas-Ylläs -tunturivaellus

    Pallas- ja Yllästuntureiden välillä kulkeva noin 69km mittainen vaellusreitti on rauhallinen, kaunis ja paikoin koettelevakin polku halki vaihtelevien metsä- ja tunturimaastojen. Tämä vaellus hemmottelee luonnonnähtävyyksillään ja vaihtelevilla maisemillaan. Tällä reitillä meillä on myös todella hyvät mahdollisuudet törmätä upeisiin kuukkeleihin. Jos haluat päästä ylittämään itsesi, kokemaan luonnon rauhaa ja uusia elämyksiä mukavassa pienessä porukassa, tämä vaellus on juuri sinua varten!

    OHJELMA
    Pallas-Ylläs -tunturivaellus on noin 69km pituinen vaellus Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa merkityllä Pallas-Ylläs -reitillä. Vaellamme reitin kolmessa yössä, 23.-26.6.2020. Vaelluksen päivämatkat ovat noin 15-20km, ja nukumme omissa majoitteissamme.

    Vaellus vaatii hyvää peruskuntoa, laadukkaita ja kevyitä varusteita sekä säätä pelkäämätöntä, seikkailullista asennetta. Vaellus sopii jo hieman vaelluskokemusta omaaville, mutta myös aloittelijoille, kunhan varusteet ja kestävyyskunto ovat kunnossa.

    Vaelluksen voi halutessaan yhdistää edeltävään Hetta-Pallas -juhannusvaellukseen (katso lisää »). Tällöin Pallas -hotellille viedään Hetta-Pallas vaellukselle mentäessä ruoka- ja varustetäydennyspakkaus, joka odottaa ensimmäisen vaelluksen päätteeksi hotellilla. Hetta-Pallas -vaelluksen jälkeen lepäämme yhden välipäivän Pallaksella, ennen kuin jatkamme matkaamme Ylläkselle. Kokonaisuudessaan Hetta-Pallas-Ylläs -vaellus on kunnioitettavat 124km.  

    Autottomuus ei ole este vaellukselle osallistumiselle. Lähin juna-asema on Kolarissa, ja lentoasema Kittilässä. Ryhmäläisten ja oppaan kanssa voidaan sumplia kimppakyytejä ja tarvittaessa kimppatakseja juna-asemalta tai lentoasemalta Ylläkselle tai Pallakselle. Vaelluksen aloituspisteeseen Pallakselle on yhteiskuljetus Ylläkseltä/Äkäslompolosta 23.6.

    OPAS
    Vaelluksen oppaana toimii luonto-ohjaaja Silja Vuohensilta. Siljalla on yli kymmenen vuoden kokemus retkeilystä ja vaeltamisesta niin poluilla, vesillä kuin lumellakin. Silja on viihtynyt Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa retkillään niin talvella kuin kesälläkin, ja tuleva Pallas-Ylläs -vaellus sisältää kaikki Siljan lempikohteet kyseisessä kansallispuistossa. (Tutustu oppaaseen tarkemmin »)

    Siljan apuoppaana kulkee useimmiten jompikumpi hänen koiristaan. Molemmat ovat pieniä, hyväkäytöksisiä ja hiljaisia koiria, jotka ovat jo konkareita opastöissä. Kerrothan kuitenkin, jos vaellat mieluummin ilman koiran mukanaoloa. Asiakkaiden koiria ei voida ikävä kyllä ottaa mukaan tälle vaellukselle, sillä opas ei voi mennä takuuseen vieraiden koirien sopivuudesta ryhmävaellukselle.

    TERVETULOA MUKAAN!

    Paikka: Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
    Kokoontuminen: Äkäslompolossa, paikka sovitaan tarkemmin ryhmän kanssa
    Ajankohta: 23.-26.6.2020
    Osallistujamäärä: 6-8 klubilaista

    Hinta: 300 €, sisältäen arvonlisäveron, yhteiskuljetuksen vaelluksen aloituspaikkaan sekä oppaan palvelut.
    Maksu- ja peruutusehdot:
    Ilmoittautumisen yhteydessä maksettava 50€ varausmaksu on sitova, ja se varmistaa paikkasi vaellukselle. Retken osallistumismaksu 250€ (alennettu hinta Hetta-Pallaksen kanssa 200€) erääntyy maksettavaksi neljä viikkoa ennen vaellusta. Mikäli perut osallistumisesi aiemmin kuin neljä viikkoa ennen retkeä, voit jättää osallistumismaksun maksamatta (tai jos olet sen jo maksanut, se palautetaan). Jos joudut perumaan osallistumisesi kuitenkin alle neljä viikkoa ennen vaellusta, eikä paikkaasi saada myytyä eteenpäin, veloitetaan 250€ peruutusmaksu, joka vähennetään palautettavasta osallistumismaksusta.  

    Tmi Luontokaipuu suosittelee matkavakuutusta erittäin lämpimästi. Peruuntuneen retken lisäksi matkavakuutus korvaa useimmiten myös tapaturmat ja esimerkiksi taksikyydin, jos joudut keskeyttämään vaelluksen.

    Ilmoittauduthan retkelle viimeistään 26.5.2020 mennessä.

    Kaikissa retkeen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostitse suoraan Siljaan silja.vuohensilta@gmail.com   

    Katso varustelista sekä vaelluksen ohjelma ja aikataulu etukäteen tästä »

    Kuva: Harriet Lakaniemi
    • Pallas-Ylläs -tunturivaellus Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    23.06.2020
    -
    26.06.2020
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Tapahtumanpaikka
    Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
    Pallastunturintie 560
    99330 Pallastunturi
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite