Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        Tukea tarvitseville nuorille kerättiin 62 000 euroa kahdeksassa kuukaudessa

        24.1.2017

        Partioaitan Ympäristöbonuksella viedään nuoria Lapin luontoon

        Partioaitta lahjoitti 25.1.2017 Outward Bound Finland ry:lle (OBF) 62 324,49 euron suuruisen Ympäristöbonuksen. OBF on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema nuorisotyön palvelujärjestö, jonka kasvatuksellinen ja koulutuksellinen toiminta perustuu elämyspedagogiikkaan. Lahjoitussumma on kerätty Partioaitan 365 Klubin jäsenten ostoista ympäri Suomea kahdeksassa kuukaudessa.

        Partioaitan vuoden 2016 aikana keräämä Ympäristöbonus käytetään mm. Outward Bound Finland ry:n Löydä oma lähteesi -projektin toteuttamiseen. Vuonna 1993 perustettu OBF on osa kansainvälistä kasvatuksellista koulutusorganisaatiota, jonka päämääränä on ihmisten henkisen kasvun ja oppimisen tukeminen. Outward Boundin kursseilla autetaan yksilöä ymmärtämään paremmin itseään, muita ja luontoa seikkailun avulla.

        – Moni ihminen on tänä päivänä vieraantunut luonnosta, joka on lähellä mutta sitä ei nähdä mahdollisuutena. Partioaitan ja OBF:n yhteinen tavoite on viedä nuoret takaisin lähemmäksi luontoa. Lahjoituksella toteutetaan mm. Löydä oma lähteesi -projekti, jossa OBF:n valitsema erityisopetuksen 9. luokan nuoret tutustuvat retkeilytaitoihin lähimetsissään. Ensimmäinen kurssi huipentuu nuorten hiihtovaellukseen Lapissa Tuntsan erämaassa maaliskuussa 2017. Retkeilykurssi on suunnattu erityisesti nuorille, joiden mahdollisuudet päästä mukaan tällaiseen toimintaan ovat muuten heikot, Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth kertoo.

        Kurssin tärkein päämäärä on nuorten itsensä aktivointi. Luonnossa nuoret oppivat ratkaisemaan ongelmia, asettamaan päämääriä ja tekemään päätöksiä. Elämyspedagogiikan keinoin opetellaan tunnistamaan omia resursseja. Oppimiensa taitojen avulla nuoret voivat itse suunnitella retkiä ja ottaa vastuuta luonnosta, itsestään ja toisistaan. Kokemus itsensä voittamisesta antaa valmiuksia elämän haasteista selviämiseen yleisemminkin.

        Päätavoitteena tarjota elämyksiä ja luonnossa liikkumisen taitoja

        Partioaitta perusti 365 Klubin maaliskuussa 2016. Yhteisö on tarkoitettu suomalaisille ulkoilijoille koko maassa. Partioaitta panostaa kestävään kehitykseen ja toivoo 365 Klubin kautta saavansa mukaan ihmisiä, jotka tukevat samoja arvoja. Tähän mennessä klubiin on liittynyt jo yli 30 000 ihmistä.

        Klubilaisten jokaisesta ostosta kertyy ennalta määrätty määrä ympäristöpisteitä. Pisteistä muodostuu vuosittain lahjoitettava Ympäristöbonus. Ensimmäisen kahdeksan kuukauden aikana klubilaisten ostoista kertyi 62 324,49 euroa Partioaitan verkkokaupassa ja 16 eri myymälässä ympäri Suomea.

        – Klubitoimintamme päätehtävä on tarjota elämyksiä ja sitä kautta luoda tunnetta luontoa kohtaan. Tarjoamme siis paljon muutakin kuin tuotteet. 365 Klubin tapahtumissa jäsenet kuulevat ainutlaatuisia esitelmiä ja voivat osallistua retkille. Klubimme on yhteisö suomalaisille ulkoilijoille aina Etelä-Suomesta Inariin saakka. Aktiivisten asiakkaidemme ansiosta pystymme tarjoamaan nuorille elämyksen, ja samalla he saavat kokemuksen kuinka luonnossa liikutaan, Nina Ehrnrooth kiittää klubilaisia.

        Partioaitan Ympäristöbonus jaettiin ensimmäisen kerran keskiviikkona 25.1.2017 klo 20.00. Lahjoitustilaisuus järjestettiin Partioaitan Yrjönkadun myymälässä Helsingin keskustassa.

        Outward Bound Finland ry

        – kasvatuksellinen koulutusorganisaatio
        – seikkailullisen kasvatuksen, elämyspedagogiikan ja kokemuksen oppimisen osalta maailman vanhin ja laajimmalle levinnein järjestö
        – kattojärjestö Outward Bound Internationaliin kuuluu yli 80 koulua ja keskusta yli 30 maassa
        www.outwardbound.fi

        Partioaitan 365 Klubi

        – perustettu maaliskuussa 2016
        – jäseniä yli 30 000
        – järjesti vuonna 2016 yhteensä 90 klubi-iltaa ja 12 retkeä, joihin osallistui yli 1 500 ihmistä
        www.partioaitta.fi/365klubi

        Lisätietoja:
        Partioaitta Oy
        toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth
        puh. 040 580 0374
        nina.ehrnrooth@partioaitta.fi

        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite