Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        Löydä oma lähteesi -projektin raportti - Ympäristöbonus 2016

        13.6.2017

        Esittely

        Löydä oma lähteesi -projekti on Partioaitta 365 Klubin Ympäristöbonuksen avulla järjestetty ja Outward Bound Finland ry:n toteuttama nuorisokurssi, johon erilaisten nuorisoryhmien on mahdollista hakea mukaan.

        365 Klubin jäsenien ostoista kertyy 1 % Ympäristöbonusta, joka vuonna 2016 oli 62 324,49 euroa. Partioaitta lahjoitti summan Outward Bound Finland ry:lle ja erityisesti heidän Löydä oma lähteesi -projektilleen.

        Projektin ensimmäiseksi ryhmäksi valikoitui porvoolainen pienluokka. Löydä oma lähteesi -projekti jatkuu syksyllä ja Ympäristöbonuksen ansiosta useat nuoret pääsevät oppimaan retkeilytaitoja ja ottamaan vastuuta retken suunnittelusta ja järjestämisestä. Projektin toinen haku on päättynyt, ja nyt haku projektin kolmanteen toteutukseen on käynnissä! Ryhmät voivat hakea 3.9.2017 asti Outward Bound Finlandin sivuilla.

        Kurssiin sisältyi 1) kolme harjoittelupäivää Porvoossa Skepparssin ulkoilualueella sekä oppilaiden omalla koululla tammi-helmikuussa, 2) viikon mittainen Tuntsan reissu maaliskuussa sekä 3) reflektointipäivä koululla maaliskuussa.

        Nuorten tekemä video projektista


        Kuvat: Jyrki Hämäläinen

        Projektin tavoitteet

        Löydä oma lähteesi -projekti opettaa nuorille retkeilytaitoja, luonnossa liikkumista ja luonnon kunnioittamista. Tärkeintä on nuorten itsensä aktivoiminen: opittujen taitojen avulla he saavat itse suunnitella oman retkensä, ottaa vastuun itsestään, toisistaan ja luonnosta. Kurssin tärkein päämäärä on nuorten itsensä aktivointi. Luonnossa nuoret oppivat ratkaisemaan ongelmia, asettamaan päämääriä ja tekemään päätöksiä. Elämyspedagogiikan keinoin opetellaan tunnistamaan omia resursseja. Oppimiensa taitojen avulla nuoret voivat itse suunnitella retkiä ja ottaa vastuuta luonnosta, itsestään ja toisistaan. Kokemus itsensä voittamisesta antaa valmiuksia elämän haasteista selviämiseen yleisemminkin.

        Mitä tehtiin

        Projektiin kuului kolme eri harjoittelupäivää, jotka toteutettiin Porvoon alueella. Näihin päiviin kuului retkeilytaitojen harjoittelua teltan pystyttämisen, nuotion sytyttämisen, kirveen ja puukon käytön sekä retkikeittimen käytön muodossa. Lisäksi harjoittelupäivien aikana suunnistettiin, suunniteltiin tulevaa reissua sekä tarkistettiin varusteita. Harjoittelupäivien aikana nuoret ja ohjaajat tutustuivat ja myös huolia, murheita ja odotuksia jaettiin. Projektin huippukohtana oli viikon matka Tuntsan erämaahan, jossa nuoret pääsivät hiihtovaellukselle talviseen Lappiin. Vaellus oli haastava ja monelle myös ensimmäinen yö ulkona teltassa tuli tällä reissulla koettua. Nuoret oppivat oma-aloitteellisuutta, suunnittelu-ja organisointikykyä, empatiataitoja sekä ryhmätyötaitoja.  

        Saavutetut tulokset

        Nuoret oppivat itsensä ylittämista ja periksiantamattomuutta. Reissulla opittiin toistensa auttamista, yhdessä tekemistä, toisten kannustamista ja toisten arvostamista. Itseen ja muihin tutustuttiin paremmin. Löydettiin omia vahvuuksia sekä omaa roolia ryhmässä.

        Nuorten sanomaa

        “Sini, sä sanoit että mun pitää miettiä se yks positiivinen juttu. No mä oon sen nyt keksiny, se on tää luonto.”

        “Mun ei aluks pitäny edes lähteä tänne. Mä lähdin tänne reissulle koska mä halusin jättää koko maailman ulkopuolelle ja tutustua mun luokkakavereihin ja itteeni paremmin, löytää niinku itteni, tietsä?”

        “Mä olen oppinut itsestäni tosi paljon.”

        “Elämässä tulee aina ylä- ja alamäkiä ja itsessä on vahvuus mennä eteenpäin.”

        “Aina ei pidä luovuttaa.”

        “Pitää aina yrittää tehdä parhaansa.”

        “Periksi en ole täällä antanut. Ja olihan täällä ihan hauskaakin.”

        “Aina oon auttanut jos joku on multa apua pyytänyt.”

        “En mä tiedä kehen mä vetäisin tän viivan koska mä arvostan ihan kaikkia.”

        Lue enemmän projektista Outward Bound Finlandin blogissa.

        Ympäristöbonus 2017

        Tuet kolmea kohdetta kuulumalla 365 Klubiin ja tekemällä laadukkaat varustehankinnat meiltä. Vuoden 2017 kohteet ovat Pidä Saaristo Siistinä ry (rantojen ja saariston puhtaanapito), Suomen Ladun Metsämörri-toiminta (lapset luontoon seikkailemaan) ja Metsähallituksen ylläpitämän Kiilopään reitin kunnostus.

        Lue tarkemmin Ympäristöbonuskohteista.

        Tehdään yhdessä hyvää myös vuonna 2017! Liittyminen 365 Klubiin on ilmaista. Tekemällä varustehankinnat meiltä, tuet samalla Ympäristöbonuskohteita! Klubissa paljon upeita etuja.

        Lue 365 Klubista tarkemmin ja liity mukaan klubiin!

        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite